Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Πατρών Χρυσόστομος : «Ο Απόστολος Ανδρέας και ο Άγιος Γεώργιος, ο των αιχμαλώτων ελευθερωτής , να ελευθερώσουν την κατεχόμενη Κύπρο μας».

Ενώ συνεχίζεται το προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στο Πλατύ Λευκωσίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου μετέβησαν την Πέμπτη 2.11.2017, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων, Γεωργίου του Τροποφαιοφόρου και Οσίου Δομετίου Λευκωσίας , προκειμένου να τελέσουν τον πανηγυρικό Εσπερινό , με την ευκαιρία της μνήμης της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου .
Τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, αναφερθείς στο λόγο της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου στην Κύπρο και στην μεταφορά δι’ ολίγας ημέρας αποτμήματος της χειρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Λευκωσία.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του στο πολυπληθές εκκλησίασμα ανεφέρθη στο γεγονός του εορτασμού των 150 ετών από τα Εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Καρπασία, στους αγώνες και στις θυσίες των ηρώων και μαρτύρων αδελφών μας της ελληνικοτάτης Κύπρου μας και κατέληξε με την από καρδιάς δέηση προς τον Θεό, ώστε ο Απόστολος Ανδρέας και ο Άγιος Γεώργιος, ο των αιχμαλώτων ελευθερωτής , να ελευθερώσουν την κατεχόμενη Κύπρο μας».
Τέλος, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τόσο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, όσο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο για την πρόσκλησή τους να ευρίσκεται μετά της Συνοδείας του , κατ´ αυτάς τας ημέρας στην νήσο των Αγίων και των Ηρώων, κομίζοντας απότμημα της χειρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου προς ευλογία και ενίσχυση του Κυπριακού Λαού.
Προ της απολύσεως οι Ιερείς του ως άνω ιερού Ναού προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο δυο εικόνες , του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δομετίου εις ανάμνησιν της επισκέψεώς του στην Ενορία τους .
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ναού και ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος σε όλους έτη πολλά και ευλογημένα και κάθε δωρεά παρά Κυρίου δια πρεσβειών του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων .





0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate